laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse pompoensoep
  ingrediënten:
    Voor Zes grote koppen:

1,5 kg. pompoen,
2 eetlepels olijfolie ,
1 grote in grove stukken gesneden ui,
2 ongepelde knoflooktenen,
1 1/4 liter kippenbouillon,
1 opgehoopte theelepel kerriepoeder,
1 opgehoopte theelepel gemalen gember,
1 1/4 theelepel nootmuskaat,
1 dl room.
  bereiding:
    Verhit in een hoge soeppan de olijfolie en bak daarin ui en knoflook glazig en voeg dan de geschilde, ontpitte en in stukken gesneden pompoen toe. Roer regelmatig en bak, voordat het mengsel van pompoen, ui, en knoflook aan de pan begint te kleven - na ongeveer 10 minuten - kerriepoeder en gember nog even mee.

Blus daarna het groentenmengsel af met de kippenbouillon, breng dit aan de kook en laat het een half uur sudderen. Als de pompoenstukken tegen de rand van de pan kunnen worden stukgedrukt de soep met een staafmixer pureren en zeven.

Afmaken met nootmuskaat en room.

Lekker vegetarisch met de in een eetlepel olijfolie geroosterde pitten van de pompoen.
Heerlijk met gekookte mosselen. Nog lekkerder met rivierkreeftstaartjes.

Het is een heel werk om deze soep in de uitgeholde pompoen op te dienen. Maar oh, zo prachtig!!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats