|
|
|
Aardappelgratin met courgette en wortel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
10 grote, vastkokende aardappelen
1 takje tijm
200 g wortel
0.5 l room
0.5 sjalot
0.5 l melk
boter
1 kleine courgette
1 tl gedroogde oregano
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de geschilde aardappelen, de courgettes en de wortelen in schijven. Voeg de halve sjalot, de tijm en de room bij de melk en breng aan de kook. Laat dit inkoken en giet het mengsel dan door een zeef. Bestrijk een vuurvaste schotel met boter en bestrooi ze met peper, zout en oregano. Leg daarin een laag aardappelen, een laag courgettes, opnieuw een laag aardappelen en dan een laag wortelen. Strooi er telkens peper, zout en oregano over. Herhaal dit tot de ovenschotel goed gevuld is. Giet er de gezeefde room over, zorg ervoor dat alles onder de room zit. Dek de kom af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (220°). Je merkt dat de gratin gaar is als je er makkelijk doorheen kan prikken met je mespunt.
Tips
Als je van kaas houdt, strooi er dan wat parmezaankaas over en laat het gerecht de laatste 5 minuten gratineren onder de gril. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|