Gemarineerde vis met verse gember en wortel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
0.5 zak Mihoen
300 g stevige visfilet(bijv. botervis of kabeljauw)
Wok Marinade
400 g geschrapte worteltjes
1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
Wok Olie
Woksaus Knoflook Koriander
2 el grof gehakte koriander |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de visfilet in repen en meng ze met 3 eetlepels wok marinade. Laat het geheel 3 minuten staan om te marineren.
Snijd ondertussen de worteltjes in dunne schuine plakjes.
Schil en snijd de gember in dunne reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de wortelplakjes en de gemberreepjes 5 minuten. Roerbak de vis ca. 3 minuten voorzichtig mee.
Voeg de mihoen en de woksaus naar smaak (ca. 6 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten.
Schep de gemarineerde vis in diepe borden of kommen.
Bestrooi met de koriander.
Je kunt in plaats van de visfilet ook (rauwe) garnalen wokken. Voeg met de gember ook een fijngehakt teentje knoflook toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|