Sneeuwballen met aardbeien |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 250 gram aardbeien
- - 125 mililiter slagroom
- - 2 zakjes vanillesuiker
- - 25 gram boter
- - zout
- - 30 gram bloem
- - 1 ei
- - frituurolie
- - poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Was de aardbeien en halveer ze. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Doe de room over in een spuitzak met kartelmond.
- Breng in een steelpan 3/4 deciliter met de boter en een snufje zout aan de kook en laat de boter smelten. Roer de bloem er in een keer door> Blijf roeren tot het deeg van de pan loslaat. Roer de ei erdoor tot het helemaal is opgenomen.
- Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 180 graden. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Frituur 4 bolletjes tegelijk in circa 5 minuten bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Frituur de rest van de sneeuwballen op dezelfde manier. Laat ze iets afkoelen.
- Snijd de sneeuwballen open en spuit er room tussen. Leg ze op vier borden en verdeel de aardbeien erover. Strooi er royaal poedersuiker over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|