laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Haasje in bladerdeeg
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600-800 g ossenhaas of varkenhaas
    4 sjalotjes, fijngesnipperd
    400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden
    +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham
    +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
    verse peper
    tuinkruiden
    roomboter
    eigeel
  bereiding:
    Bestrooi het vlees met de peper en schroei het rondom dicht in hete boter. Laat het daarna afkoelen. Bak in het braadvet de sjalotjes glazig en doe de paddestoelen erbij. Voeg als het vocht verdampt is, naar eigen smaak tuinkruiden en peper toe. Laat dit mengsel ook afkoelen. Plak ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lap die groot genoeg is om het vlees in te wikkelen (houd 1 plakje apart). Beleg het deeg met de rauwe ham maar laat rondom +/- 1 cm vrij. Leg het vlees op de ham en verdeel het ui- en paddestoelenmengsel gelijkmatig over het vlees. Vouw de deeglap dicht en leg hem met de naad aan de onderkant op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Bestrijk het bladerdeegpakket met eigeel. Bak het pakketje af in een oven van 200 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Serveer het gerecht met romige paddestoelensaus en peultjes, worteltjes of asperges.


[b:338afa9796]Romige paddestoelensaus [/b:338afa9796]

0,5 l rundvleesfond
2 el boter
2 el bloem
scheut room
scheut witte wijn
paddestoelen

Laat 2 eetlepels boter bruin worden in een pan, voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer tot de bloem is opgenomen door de boter. Haal de pan van het vuur en voeg ongeveer 0,5 liter rundvleesfond toe. Vul de saus met paddestoelen naar keuze en schep vlak voor het opdienen een scheut room en een scheut witte wijn door de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats