|
|
|
Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 g macaroni
150 g gehakt
Voor de saus:
l ui
5 tomaten, in stukjes gesneden
1 koffielepel tomatenpuree
1 mespunt look
1 dl gevogeltebouillon |
|
bereiding: |
|
|
Versnipper de ui en stoof in wat boter.Blus met de bouillon en voeg tomaten, look en tomatenpuree toe. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.Mixalleszeerfïjn en passeer eventueel door een zeef (kinderen houden niet van stukjes in de saus). Hou de saus warm.
Kook de macaroni in gezouten water. Giet af. Kruid met peper en zout en schik de slierten op een plaat, recht naast elkaar (de kids kunnen hierbij helpen). Maak balletjes van het gehakt en bak ze mooi bruin.
Steek met een vorm rondjes uit de macaroni (kinderen helpen hier graag bij), leg ze op borden en verwarm lichtjes in de microgolf. Schik rond de macaroni als een zon afwisselend balletjes gehakt en druppels saus. Werk eventueel voor mama en papa af met wat basilicum en parmezaan over het macaronihart. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|