laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippensoep met oesterzwammen (Torn kha kal)
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 cm verse gemberwortel,geschild en fijngesneden
2 x 400 ml kokosmelk uit blik
2 stengels citroengras
2 sjalotten, gesnipperd
4 a 6 kleine hete rode pepers
6 limoenblaadjes
2 grote kippenborsten,zonder vel
handvol oesterzwammen
500 ml Oosterse kippenbouillon
sap van 1/2limoen
1 el vissaus
bruine basterdsuiker (indien nodig)
hand vol korianderblaadjes en pepertjes, dunne reepjes gesneden
  bereiding:
    Doe de gemberwortel in een pan, samen met de kokosmelk. Geef elke spriet citroengras een flinke klap met een deegroller om ze open te maken, maar laat ze intact en gooi ze ook in de pan. Voeg de sjalotten toe, vervolgens de pepers en de helft van de limoenblaadjes die je eerst een beetje fijn wrijft zodat het aroma vrijkomt. Breng aan de kook.
Snij ondertussen de kip in plakken van 5 cm en doe ze in de pan samen met de oesterzwammen en laat pruttelen tot de kip gaar is. Roer de kippenbouillon erdoor en Iaat nog ongeveer l minuut koken. Draai het vuur uit en roer er limoensap en vissaus door. Proef. Als het te scherp is, doe er dan l of 2 tl suiker bij. Haal de sprieten citroengras uit de soep en gooi ze weg.
Schenk de soep in een grote kom (of 4 kleintjes), bestrooi met koriander, een paar reepjes peper (als je een hittebestendige maag hebt)en de rest van de in reepjes gesneden limoenblaadjes.
In Thailand wordt dit gerecht met rijst gegeten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats