Salsa van Noordzeegarnalen met guacamole * geparfu |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
120 g gepelde Noordzeegarnalen
1 rijpe avocado
2 pruimtomaten
een handvol basilicumblaadjes
15 cl room
olijfolie
harissa
2 kropslaharten
scheutje balsamicoazijn
2 pijpajuintjes
zwarte peper
zout |
|
bereiding: |
|
|
Versnij d een halve avocado samen met flink wat basilicum, zwarte peper en zout tot een homogene massa. Meng er de room bij.
Snij hettomatenvlees(zonderpitjes)infijne blokjes en merig met flink wat olijfolie, een beetje harissa (Tunesische pasta op basis van rode pepertjes) en een fijngesnipperd pijp-ajuintje.
Snij de sla in fijne reepjes (chiffonade) en schik hem in het midden van het bord. Meng de garnalen met de tomatenblokjes en breng op smaak met peper.
Schik de garnalensalsa op de salade. Meng wat olijfolie met balsamicoazijn en lepel rond de salade. Doe de guacamole in een spuitzak en spuit rond de salade. Heel koud serveren, met een fris glaasje chardonnay. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|