laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenragout met groene en rode groenten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
1 takje bladselder
350 gr kalkoenfilet
25 gr boter
1 tl kerriepoeder
25 gr tarwebloem
125 ml slagroom
75 gr doperwtjes
1/4 rode paprika in piepkleine stukjes
2 el bieslook, geknipt
4 ragoutschelpen
  bereiding:
    Breng de bouillon met de selderij en de kalkoen aan de kook en kook de kalkoen in ± 10 min. helemaal gaar. Neem de kalkoen uit de bouillon en zeef de bouillon. Pluk de kalkoen in reepjes.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer het kerriepoeder en de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.
Schep de doperwtjes en de paprika erdoor en laat de ragout 7 min. zachtjes koken. Schep de kalkoen en 2/3 deel van het bieslook erdoor en warm alles goed door.
Verwarm intussen de ragoutschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de ragoutschelpen op de borden en schep de ragout erin. Bestrooi met de rest van het bieslook. Serveer de schelpen direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats