laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chinese spareribs met chilisaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

• 1 kilo spareribs
• 3 bouillonblokjes (runder)
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 eetlepel droge sherry
• 1/2 theelepel zout
• 2 eetlepels basterdsuiker (donkere)
• 1 theelepel 5 kruidenpoeder
• 1 eetlepel honing (vloeibare)
• 1-1 1/2 dl chilisaus (sweet)
• aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: 30 min.
Wachttijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 30 min.
  bereiding:
    1. Breng 1 1/2 liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
2. Pel intussen de teentjes knoflook. Roer de sojasaus met de sherry, het zout, de suiker, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
3. Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
4. Dep de spareribs droog. Rooster ze ± 10 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue aan beide kanten mooi bruin. Serveer de spareribs met de chilisaus.

Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.

Voedingswaarde p.p. ca.
Energie: 1783 kJ / 425 kcal
Eiwit: 24 gram
Vet: 26 gram
Koolhydraten: 22 gram
IJzer 3 mg
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats