laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bolognesesaus
  ingrediënten:
    500 gram rundergehakt
1 kilo volrijpe tomaten
1 grote ui, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in halve maantjes
2 teentjes knoflook, uitgeperst
5 deciliter runderbouillon
3,75 deciliter rode wijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
  bereiding:
    Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg ui, wortel en bleekselderij toe en laat 5 minuutjes, al roerend, zachtjes koken tot de groente zacht is. Voeg dan de knoflook toe en verhit dit nog een minuutje mee.
Gehakt in een andere pan rul bakken. Zodra het gehakt gaar is, de bouillon, de wijn, de tomaten en de suiker toevoegen. Aan de kook brengen en 1 tot 1 1/2 uur zachtjes laten pruttelen. Af en toe even roeren.

Bewaren
Deze saus is 2 dagen houdbaar in de koelkast en als u de saus invriest heeft u er 2 maanden plezier van.

Tip
Gebruik deze bolognesesaus over uw pasta of gebruik de saus als basissaus voor een zelf gemaakte pizza.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats