laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Banketstaaf met appel en rozijnen
  ingrediënten:
   


  • - 6 plakjes bladerdeeg
  • - 300 gram amandelspijs
  • - 1 appel, 1 eierdooier
  • - 1/2 eetlepel citroensap
  • - 3 eetlepel rozijnen
  • - 2 eetlepel paneermeel
  • - 1 eetlepel kofieroom
  • - boter voor het invetten
  bereiding:
    Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 225 graden C. De spijs goed losroeren in een kom. Schil de appel en rasp die erboven. Voeg de eierdooier en het citroensap roer het mengsel smeuig. Vet de bakplaat in en leg twee rijen van drie plakjes bladerdeeg op de plaat. De randen met water bestrijken en aan mekaar plakken. Verdeel het paneermeel over het bladerdeeg.

Het spijsmengsel tot twee rollen vormen en op de deeglappen leggen. Het deeg om het spijs heenvouwen. Sluit de randen en plak de uiteinden goed dicht met water. De sluitrand naar beneden keren en de bovenkant bestrijken met de koffieroom.

In het midden van de oven de banketstaven in circa 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Nadat de banketstaven op een taartrooster zijn afgekoeld het banket in 15 stukken van circa 4 centimeter snijden. Tot het serveren in een goed sluitend blik bewaren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats