Zuiderse calamares fritti |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 g calamares fritti (diepvries)
700 g extra fijne sperziebonen (diepvries)
300 g tomatenblokjes (diepvries)
1 teentje knoflook
1 bokaal fetakaasblokjes in olie (300 g)
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg de diepgevroren sperziebonen toe. Breng opnieuw aan de kook, dek niet af (zo blijven ze mooi groen) en laat 8 min. koken.
Giet af, laat uitlekken en voeg de diepgevroren tomatenblokjes en het fijngehakte teentje knoflook toe. Kruid met peper en zout. Schep voorzichtig om en laat nog 3 min. op het vuur staan.
Frituur ondertussen de inktvisringen gedurende ± 5 min. in heet frituurvet (190 °C).
Schik wat blokjes fetakaas op de sperzieboontjes met tomaat en dien op met de calamares fritti. Geef er stokbrood bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|