|
|
- Snij de aubergines in staafjes.
- Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprikas en snij ze in reepjes.
- Pers de sinaasappels uit.
- Snipper de ui fijn.
- Laat de olijven uitlekken.
Verhit de olie in een wok of een brede, hoge braadpan. Bak de ui en de geperste look al roerend gedurende 1 min. Voeg de aubergines, de paprikas, de quorn (diepgevroren: niet ontdooien), de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Bak 2 min. al roerend.
Voeg het sinaasappelsap, de olijven, de rozijntjes, de peper en het zout toe en laat afgedekt 10 min. sudderen.
Voeg de saffraandraadjes toe, roer goed om en laat 3 min. sudderen.
Bestrooi met peterselie en dien op met couscousmeel.
Een bijzonder lekker, licht en eenvoudig gerecht, dat u ook in de wok kunt bereiden.
De rozijntjes kunt u vervangen door ontpitte dadels of abrikozen. |