laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Quorn met paprika en aubergines in saffraansaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

± 300 g quornblokjes (vers of diepvries)
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
3 eetl. rozijntjes
± 50 g zwarte ontpitte olijven
2 sinaasappels
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetl. olijfolie
1 takje peterselie
kruiden:
1/2 buisje saffraandraadjes
1 mespunt cayennepeper
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
  bereiding:
    - Snij de aubergines in staafjes.
- Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in reepjes.
- Pers de sinaasappels uit.
- Snipper de ui fijn.
- Laat de olijven uitlekken.

Verhit de olie in een wok of een brede, hoge braadpan. Bak de ui en de geperste look al roerend gedurende 1 min. Voeg de aubergines, de paprika’s, de quorn (diepgevroren: niet ontdooien), de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Bak 2 min. al roerend.

Voeg het sinaasappelsap, de olijven, de rozijntjes, de peper en het zout toe en laat afgedekt 10 min. sudderen.
Voeg de saffraandraadjes toe, roer goed om en laat 3 min. sudderen.

Bestrooi met peterselie en dien op met couscousmeel.


Een bijzonder lekker, licht en eenvoudig gerecht, dat u ook in de wok kunt bereiden.
De rozijntjes kunt u vervangen door ontpitte dadels of abrikozen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats