laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Staartvis met broccolistaafjes op aspergecoulis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g staartvis (diepvries)
250 g broccoli (diepvries)
150 g asperges (diepvries)
1 citroen
1 teentje knoflook
1/3 bosje peterselie
1/4 blokje visbouillon
1 dl room
5 eetl. boter
1 eetl. Noilly Prat (droge vermout)
1 mespunt paprikapoeder
peper en zout
eventueel wat instantsausbinder
  bereiding:
    - Laat de broccoli oppervlakkig ontdooien (± 30 min. op kamertemperatuur of 3 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij de broccolistengels in de lengte in staafjes.
- Laat de asperges ± 1 u ontdooien op kamertemperatuur (of 3 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en knip ze met een schaar in stukjes van 1,5 cm.
- Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien (± 1 u op kamertemperatuur of 4 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en snij hem in plakjes van ± 1,5 cm dik. Dep ze goed droog.
- Borstel de citroen schoon en rasp 3 koffiel. van de schil. Maak ‘citroenboter’: meng 2 koffiel. geraspte citroenschil met 2 koffiel. citroensap, 3 eetl. boter, peper en zout.
- Snipper de peterselie zeer fijn.

Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de broccolistaafjes goudbruin aan beide zijden, in ± 8 min. Schep ze voorzichtig om. Kruid met peper en zout.

Verhit intussen de citroenboter in een braadpan en bak er de plakjes staartvis in (2 tot 3 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout. Haal de staartvis uit de pan en hou warm (laat het kookvocht in de pan).

Zet het vuur hoger en schep de aspergestukjes bij het kookvocht. Laat ze 5 min. goed doorkoken. Indien nodig een beetje water toevoegen.
Giet er de room bij, 1/4 blokje visbouillon, 1 mespunt paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetl. Noilly Prat en 1 eetl. citroensap. Laat nog even doorkoken en bind indien nodig met instantsausbinder. Werk af met de resterende koffiel. geraspte citroenschil.

Verdeel de saus over de borden en schik er de broccolistaafjes rond. Doop elk plakje staartvis in gesnipperde peterselie en schik de plakjes op de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats