|
|
de dag voordien:
- Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met tijm, laurier, een weinig peper en zout.
- Doe er de diepgevroren blokjes kalfsblanquette in. Breng weer aan de kook, verwijder het schuim en laat op een zacht vuur gedurende 1,5 u afgedekt gaar worden.
- Voeg de spekblokjes toe en zet de pan op een koele plaats weg tot s anderendaags.
Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm en schep het vlees en de spekblokjes eruit met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.
Smelt de boter in de kookpan en meng er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een smeuïge saus.
Voeg 1 eetl. mosterd toe, de in stukjes gesneden augurkjes en de kruidenkaas. Doe er ook het vlees bij en roer om. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst. |