Varkenslapjes met tomatengarnituur onder Affligems |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 varkenslapjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
100 g champignons
2 tomaten
4 eetl. olijfolie
4 sneden Affligemse kaas
een mespunt cayennepeper
1 koffiel. kruidentuiltje
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
- Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
- Pel de tomaat (gaat gemakkelijk wanneer u ze enkele tellen in kokend water dompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Verwijder de korsten van de kaassneden.
Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat.
Bak in diezelfde pan de ui en de knoflook glazig in 2 eetl. olijfolie en voeg er de champignonschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over.
Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje Affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill.
Serveer met gestoomde boontjes en aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|