|
|
|
Uiensoep met jonagold |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
5 dikke uien
1 aardappel
3 appelen (jonagold)
1,5 L kippenbouillon(3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
3 eetl. boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
- Snij de ui en de aardappel in grove stukken.
- Snij 2,5 appelen in grove stukken.
- Snij de resterende halve appel in halve maantjes en daarna nog eens in drie.
Smelt 1 eetl. boter en bak de ui glazig. Voeg er de aardappel en de grove appelstukken aan toe. Overgiet met de bouillon en laat gedurende 15 min. koken.
Bak in 1 eetl. boter de resterende appelstukjes bruin op een matig vuur gedurende 2 à 3 min.
Mix de soep tot een gladde massa en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer in een diep bord en garneer met de gebakken appelstukjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|