laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oliebollen
  ingrediënten:
   


  • - 200 gram rozijnen
  • - 1/2 liter halfvolle melk
  • - 500 gram bloem
  • - 1 theelepel kaneelpoeder
  • - 2 zakjes gedroogde gist (+/- ca. 7 gram Oetker)
  • - zout
  • - 1 ei
  • - 1 bakje sukade (120 gram Baukje)
  • - frituurolie
  • - poedersuiker uit strooibus
  • - grote ijsbolletjes (of 2 eetlepels)
  bereiding:
    Voorbereiding:
In kom met ruim heet water rozijnen ca. 10 minuten wellen. In zeef laten uitleken en droogdeppen met keukenpapier. In pan melk verwarmen tot lauwwarm. In kom bloem, kaneelpoeder, gist en 1 theelepel zout door elkaar roeren. Ei erboven breken en al roerend melk toevoegen, blijven roeren tot glad beslag ontstaat. Rozijnen en sukade erdoor roeren. Afdekken met plasticfolie en beslag op warme, tochtvrije plaats in ca. 1 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is. Niet meer roeren! Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereiding:
In frituurpan olie verhitten tot 175°C. Ijsbolletjeslepel (of eetlepels) in hete olie dopen. Met ijsbolletjeslepel (of eetlepels) bergjes beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden. Oliebollen met ca. 5 tegelijk in ca. 6 minuten goudbruin en gaarbakken, halverwege met een vork keren. Oliebollen in vergiet laten uitlekken. Op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.


Wachttijd: ca. 1 uur
Bereiden: ca. 35 minuten
Bevat per stuk:
210 kilocalorieën
vet 6 gram
eiwit 5 gram
koolhydraten 35 gram
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats