|
|
|
Gebakken zeevruchten met mascarpone |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g frutti di mare (diepvries)
200 g tomatenblokjes (diepvries)
200 g zeer fijne erwtjes (blik)
100 g mascarpone
1 sjalot
3 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. tomatenpuree
kruiden:
-1 koffiel. tijm,
-1 koffiel. oregano,
-1 koffiel. paprika,
-1 mespunt cayennepeper
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snipper de sjalot fijn.
Bak de zeevruchten al roerend in 2 eetl. zonnebloemolie gedurende 1 à 2 min. op een hevig vuur. Haal uit de pan en hou warm.
Bak de sjalot glazig in 1 eetl. zonnebloemolie en voeg de tomatenblokjes, de erwtjes en de tomatenpuree toe. Roer er voorzichtig de mascarpone onder. Kruid met tijm, oregano, paprika en cayennepeper en laat 5 min. sudderen,
Voeg de zeevruchten toe en laat nog 2 à 3 min, opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden en serveer met gekookte rijst. Bestrooi eventueel met een beetje peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|