laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met waterkers en grijze garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    300 g Noordzeegarnalen
    200 g risottorijst
    11 kippenbouillon
    1 dl halfzoete witte wijn
    2 olijfsjalotjes
    1 bussel waterkers
    enkele blaadjes platte peterselie
    klontje boter of scheutje olijfolie
    1 dl room
    ijsblokje
    zwarte peper
    gemalen Parmezaanse kaas
  bereiding:
    Hak een sjalotje fijn en stoof aan in wat olijfolie. Laat even glazig worden en voeg er de rijst aan toe. Als de rijst ook glazig wordt, blus met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig door de rijst is opgenomen. Blus daarna met een flinke scheut kippenbouillon en blijf- op een zeer laag vuur en onder deksel - stelselmatig bouillon bijvoegen tot de rijst alle bouillon opgeslorpt heeft. Als de bouillon op geraakt, kan je de rijst verder laten garen met een beetje water.
Blijf goed roeren in de rijst om aankleven te voorkomen, ongeveer 25 minuten. Cutter de waterkers en de peterselie, samen met een ijsblokje, in een keukenrobot. Voeg deze vervolgens bij de risotto, samen met een klontje boter. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en eventueel wat gemalen Parmezaanse kaas.
Bestrooi op het allerlaatste moment met de grijze garnalen en besprenkel met wat room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats