|
|
|
Salade met gemarineerde mini mozzarella, oregano e |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 bakjes mini mozzarella (24 stuks totaal)
100 ml Extra Vergine olijfolie
2 teentjes knoflook
1 klein gedroogd chilipepertje,verkruimeld
2 el verse oregano, fijngehakt
0.5 tl grof zeezout of flakes
zwarte peper uit de molen
2 el kappertjes, gehakt
2 el Balsamico Bianco
150 g gemengde salade met rucola
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
boerenbrood |
|
bereiding: |
|
|
Maak eerst de marinade. Verwarm hiervoor de olijfolie op laag vuur. Bak hierin de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook tot de knoflook begint te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer de oregano en gehakte kappertjes door de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Giet de mozzarella af en doe de bolletjes in een kom. Schenk de marinade over de mozzarella. Schep dit even voorzichtig om en laat het 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken.
Halveer de tomaatjes en verdeel de sla met de tomaatjes over vier borden.
Schep de mozzarella uit de marinade (marinade niet afgieten, deze heb je nog nodig) en verdeel ze over de sla op de borden. Klop de balsamico bianco door de marinade en schenk dit over de salade.
Serveer met knapperig boerenbrood. Heb je geen riserva olijfolie dan kun je ook een van de andere extra vergine varianten gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|