laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mascarponetaart
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

Boter
125 gr Zwarte chocolade
75 gr Bloem
75 gr Maïszetmeel
300 gr Mascarpone
9 Eieren
50 gr Fijne suiker
200 gr Fijne bloemsuiker
10 cl Sterke kokende koffie
  bereiding:
    Bereid de biscuit :
klop 6 eiwitten tot sneeuw, klop de dooiers met de suiker en meng er voorzichtig het wit door. Voeg geleidelijk het gezeefde en gemengde meel en zetmeel toe.

Wanneer je een glad deeg bekomt, in een flink ingeboterde taartvorm met verwijderbare bodem gieten en 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven laten bakken.

Stort het biscuit, laat afkoelen en snijd het in drie schijven die je doorweekt met koffie. Klop 3 eiwitten tot sneeuw, klop de eierdooiers met de suiker en daarna met de mascarpone.

Wanneer dit romige mengsel glad wordt, meng je er voorzichtig de sneeuw door. Rasp de chocolade grof. Leg de onderste schijf op een schotel en bedek met de bekomen crème en geraspte chocolade.

Leg hierop de middelste schijf, bedek met crème en chocolade en leg daarop de bovenste schijf.

Bedek de randen en het oppervlak heel goed met crème en chocolade. Laat meerdere uren rusten op een koele plaats alvorens op te dienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats