laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tussenribstuk met wijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 ribstukken (entrecótes) van ongeveer 180 g elk
    margarine

    Voor de saus :
    enkele Sjalotten
    tijm
    laurier
    peper en zout
    1 groot glas rode wijn.
    2 1/2 dl bouillon
    40 gr margarine
    30 gr meel
  bereiding:
    Bak de ribstukken gewoon gaar in hete margarine Intussen kunt u de
saus bereiden.
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze in hete margarine
Vervolgens voegt u er de rode wijn, peper en zout, het laurierblad en de
tijm aan toe en u laat de wijn tot ongeveer de helft inkoken.
Maak met de rest van de margarine en met het meel een bruine roux die u onder voortdurend roeren met de bouillon aanlengt. Tijm en laurier haalt u uit het mengsel en u giet het bij de bruine saus. U maakt de saus af met een weinig van de braadjus van het vlees

Schik de ribstukken op een schotel en serveer de wijnsaus er afzonderlijk bij.
Lekker met opgebakken aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats