Tussenribstuk met wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 ribstukken (entrecótes) van ongeveer 180 g elk
margarine
Voor de saus :
enkele Sjalotten
tijm
laurier
peper en zout
1 groot glas rode wijn.
2 1/2 dl bouillon
40 gr margarine
30 gr meel |
|
bereiding: |
|
|
Bak de ribstukken gewoon gaar in hete margarine Intussen kunt u de
saus bereiden.
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze in hete margarine
Vervolgens voegt u er de rode wijn, peper en zout, het laurierblad en de
tijm aan toe en u laat de wijn tot ongeveer de helft inkoken.
Maak met de rest van de margarine en met het meel een bruine roux die u onder voortdurend roeren met de bouillon aanlengt. Tijm en laurier haalt u uit het mengsel en u giet het bij de bruine saus. U maakt de saus af met een weinig van de braadjus van het vlees
Schik de ribstukken op een schotel en serveer de wijnsaus er afzonderlijk bij.
Lekker met opgebakken aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|