|
|
|
Rabarber-abrikozentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de bodem:
500 gr volkoren tarwemeel,
1 zakje wijnsteenbakpoeder,
200 gr plantaardige margarine,
sap van citroen,
theel zout,
3 eetl mout- of maisstroop,
1 dl water
Voor de vulling:
3 rabarberstelen,
150 gr abrikozen, geweekt,
150 gr rozijnen, geweekt,
150 gr hazelnoten, grof gehakt |
|
bereiding: |
|
|
Meng al de ingredienten voor de bodem zorgvuldig en vorm er een soepel deeg van. Rol twee-derde deel ervan uit en bedek er een ingevet bakblik (ca. 20 cm. doorsnede) mee. Snij de rabarber in stukjes en leg die op het deeg in het bakblik. Daarboven de geweekte rozijnen en abrikozen en de gehakte noten. Rol de rest van het deeg uit en snij hiervan repen van 1 cm breed. Leg deze in de vorm van een vlechtwerk op de vulling. Bak de taart ca. drie kwartier in een voorverwarmde oven op 200°C.
Info:
wijnsteenbakpoeder is vervanger voor gist, Rijsmiddel met biologisch maiszetmeel en is te koop in natuurwinkels |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|