laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Carpaccio van tomaat met geitenkaas in een mantelt
  ingrediënten:
   
  • 3 grote rijpe tomaten
  • 4 geitenkaasjes in spek
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 rijpe avocado
  • sap van een 1/2 limoen
  bereiding:
    Dressing:
  • 100 gr gerookt spek in zeer fijne reepjes gesneden
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 1el ketjap manis
  • 4 el druivenpitolie



* Maak een salsa van komkommer, avocado en uiblokjes vermengd met het limoensap, breng op smaak met peper en zout en olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekreepjes in olijfolie meng onder de azijn en druivenpitolie en breng op smaak met ketjap, peper en zout. Verwarm de geitenkaasjes in de oven. Snij de tomaten in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de salsa en schep in hoopjes in het midden van het elk bord, plaats hierop het geitenkaasje en garneer met een takje platte peterselie. Besprenkel de tomaten met de spekjes dressing en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats