Maastrichtse rommedou of kaastaart |
|
ingrediënten: |
|
|
voor een vorm van 24 cm:
voor de bodem (bladerdeeg)
vier plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
voor de vulling:
2,5 dl ongeklopte slagroom
175 g Rommedou-kaas of herve kaas
5 eidooiers (no.4) |
|
bereiding: |
|
|
Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedou. Snij de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedou eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room.Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 C. Prepareer dan de bodem. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg eraf. Zorg dat de binnenranden goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Giet de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
www.kookhistorie.nl / Marleen Willebrands |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|