laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zomerstrudel
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

60 g boter
4 Granny Smith appels
50 g blanke amandelen
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 beschuiten
6 vellen fillodeeg
poedersuiker
4 bollen roomijs
  bereiding:
    Smelt de boter. Hak de noten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Hak de amandelen grof. Meng in een kom de appelblokjes met suiker, vanillesuiker, citroenrasp, amandelen en verkruimelde beschuiten door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg 3 plakken deeg dakpansgewijs op een met bloem bestrooid werkblad. Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg de rest van het deeg erop en bestrijk nogmaals met boter. Leg de appelvulling als een baan aan één kant van de deeglap. Rol het op en bestrijk het wederom met gesmolten boter. Bak de strudel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat de apfelstrudel iets afkoelen. Bestrooi met poedersuiker, snijd hem in stukken en serveer met een bol roomijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats