Anna's snelle bananentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
5-6 stevige bananen
1½ eetlepel citroensap
4 eieren
3 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eetlepels maïzena
5 eetlepels melk
ca. 40 gram boter |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de bananen en snij ze in schuine plakjes. Besprenkel ze met het citroensap. Leg de plakjes banaan dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een ingevette lage ovenschaal van 24 cm. Klop de eieren los. Voeg de suiker en de vanillesuiker beetje bij beetje toe onder voortdurend kloppen. Maak de maïzena aan met de melk en spatel dit door de geklopte eieren. Giet het mengsel over de bananenplakjes en leg hier en daar een vlokje boter erop. Bak de taart in 20-25 minuten gaar en bruin.
De taart is lauw/warm het lekkerst, met of zonder een toefje slagroom. Je kunt hem eventueel van tevoren maken en voor het eten even opwarmen in de magnetron. Leuk voor een buffet.
Met dank aan anna |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|