laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Honingkoekschotel met appels en walnoten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zure appels
4 cl rum
sap van ½ citroen
250 g honingkoek
4 eieren
100 g boter
80 g suiker
400 g kwark
3 el grofgehakte walnoten
2 el vloeibare honing
  bereiding:
    Schil en snij de appels ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appelpartjes in dunne plakjes.
Meng met de rum en het citroensap.
Snij de honingkoek in niet al te kleine blokjes.
Splits de eieren.
Roer 80 g boter romig met de suiker en meng er geleidelijk aan de eierdooiers onder.
Voeg ook de kwark toe en roer glad.
Klop de eiwitten stijf en spatel onder het botermengsel.

Schik de honingkoek, appels en het eiermengsel in laagjes in een vuurvaste schotel.
Eindig met eiermengsel en strooi er de grofgehakte walnoten over.
Leg er de resterende boter in klontjes op en bedruppel met de honing.
Bak 35 à 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats