laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken zeetong à la Meuniére
  ingrediënten:
   

    50 gram bloem
    peper (uit de molen)
    4 zeetongen zonder vel
    4 eetlepels olie
    100 gram boter
    Jozo Flakes
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    extra nodig: keukenpapier
  bereiding:
    Meng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem.
Verhit de olie met 25 boter in een koekenpan en bak de vis ca. 4 minuten per kant op matig vuur.
Haal de tong uit de pan. Maak de graat los met behulp van een lepel, beginnend aan de kopzijde van de vis. Duw de graat voorzichtig los van de vis. Wrijf zoutflakes naar smaak fijn over de tong (tussen duim en wijsvinger).
Wrijf de koekenpan schoon met keukenpapier. Voeg de rest van de boter toe en laat het lichtbruin worden. De geur wordt nu nootachtig. Meng het citroensap en de peterselie door de boter en schenk direct over de tong.

Tip:
- In plaats van (dure) tong kun je ook sliptong of schol gebruiken.

- Het lichtbruine, nootachtige botermengsel wordt beurre noisette genoemd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats