|
|
- De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen.
- De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven.
- Peren laten uitlekken.
- Verhit 50 gram boter in een pan en bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur (5 minuten).
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de fillodeeg ontdooien.
- Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van Ø 24 centimeter in.
- Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten boter.
- Zorg dat het deeg ruim over de rand valt.
- Maak zo nog twee lagen.
- Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen.
- Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart.
- Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de overgebleven boter.
- Bak de taart in het midden van de oven in ? 30 minuten gaar en mooi bruin.
- Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart. |