laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tiramisu met vruchten
  ingrediënten:
   

  • 250 gram rode bessen.
  • ongeveer 8 lange vingers.
  • 4 eetlepels bessenlikeur.
  • 1 theelepel citroensap.
  • 1 eiwit.
  • 1.5 eetlepel witte basterdsuiker.
  • 100 gram verse roomkaas, Mon Chou op kamertemperatuur.
  • 4 eetlepels creme fraiche.
  • 2 theelepels cacaopoeder of poedersuiker.
  bereiding:
    - Kijk de vruchten na op ongerechtigheden. Sommige vruchten zoals frambozen en bramen kunt u beter niet wassen, daardoor verliezen ze veel van hun smaak.
- Bedek de bodem van een rechthoekige (glazen) schaal met de lange vingers.
- Vermeng 3 eetlepels likeur met het citroensap.
- Sprenkel dit over de lange vingers.
- Klop in een schone zeer vetvrije kom eiwit en 0.5 eetlepel suiker stijf.
- Leg de zachte roomkaas in de mengkom van een foodprocessor waarin het sikkelmes is geplaatst.
- Voeg creme fraiche de rest van de suiker en 1 eetlepel likeur toe.
- Laat de machine zolang draaien tot een smeuig geheel is verkregen.
- Spatel eerst het opgeklopte eiwit en daarna de vruchten zo luchtig mogelijk erdoor.
- Schep het geheel in de schaal met de lange vingers.
- Strijk het opervlak glad af en strooi, door een zeefje, cacaopoeder of poedersuiker erover.
- Plaats de schaal, afgedekt met plasticfolie, tenminste 3 uur in de koelkast.
- Dien het gerecht in de schaal op.
- **Serveertip:
- Als u tiramisu maakt met bramen, rode bessen of vlierbessen strooi dan poedersuiker inplaats van cacaopoeder over het gerecht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats