|
|
|
Romige knoflooksoep : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 10-12 teentjes knoflook
- 3/4 liter runderbouillon (van tablet)
- 1/8 l slagroom
- 1 eetlepel maizena
- peper,
- zout
- 2 eetlepels cro?tons
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier, doe ze met 'n klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook. Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe.
Bereidingswijze: Breng de knoflooksoep aan de kook. Roer de maizena met de room tot een papje en bind hiermee de soep. Even op smaak brengen met wat peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over. Serveren met warme toast met boter.
Knoftip: voeg, om een gerecht een licht accent van knoflook mee te geven, 1 of 2 hele teentjes knoflook toe, die voor de helft gepeld zijn. Verwijder ze voor het serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|