|
|
|
Bruschetta met tomaten en paprikas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
3 grote rode paprikas, gewassen
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
Extra vergine olijfolie
Gerijpte balsamicoazijn
12 rijpe middelgrote tomaten
6 teentjes knoflook, heel
3 eetlepels verse basilicumblaadjes,gescheurd
6 sneden zuurdesembrood van ca. 1,5 cm dik |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de paprikas en snijd elke helft in drie stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de paprikas in een ovenvaste schaal, strooi er royaal zout en peper over en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Sprenkel over elk stuk eerst wat extra vergine olijfolie en dan wat balsamicoazijn. Zet ze nog 15 minuten terug in de oven tot de schil knapperig begint te worden en het vruchtvlees zacht.
Doe de tomaten met 5 teentjes knoflook in een kleine braadslede. Schenk er wat extra vergine olijfolie over en 4 theelepels balsamicoazijn. Rooster ze in de oven tot het vruchtvlees zacht is en het velletje opengebarsten, circa 10 minuten. Draai de tomaten om in het vocht. Meng de tomaten met hun vocht en de knoflook door de paprikas en hun vocht. Voeg het basilicum toe met nog 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng alles op smaak met zout en peper.
Rooster het brood en bestrijk de sneetjes aan een kant met het resterende teentje knoflook. Sprenkel er wat extra vergine olijfolie over en schep het tomaten-paprikamengsel erop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|