gegrilld witloof met sherrydressing |
|
ingrediënten: |
|
|
4 stronkjes witloof
5 1/2 eetlepel (olijf)olie
75 g gezouten pistachenootjes
1 eetlepel sherry
1 eetlepel azijn
zout, (versgemalen) peper
verse bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Witloof wassen, met keukenpapier droogdeppen en in lengte in vieren snijden. Witloof dun bestrijken met olie en met snijkant naar beneden op bakplaat leggen.
Pistachenootjes pellen en grofhakken. Witloof ca. 6 cm onder de grill schuiven en in ca. 3 minuten grillen tot de randjes donker beginnen te kleuren.
Intussen sherry, azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Op 4 borden elk 4 stukjes witloof leggen. Dressing erover sprenkelen. Garneren met pistachenootjes. Bieslook erboven fijnknippen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|